Россільгоспнагляд хоче заборонити ввіз української свинини в Росію через поширення вірусу африканської чуми.

Про це пише lenta.ru

"Служба стурбована поширенням вірусу у прикордонних із Росією українських областях і епідемією, що спалахнула на комбінаті "Калита" у Київській області", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Через свинячу чуму село на Чернігівщині закрили на карантин

Російські виробники свинини також вимагають закрити кордон. Зокрема, керівники Національної спілки свиноводів, Національної м'ясної асоціації, "Міраторг", "РосАгро", "Черкізово", "Агро-Білогір'я", "Агропромкомплектаціі" та групи "Агроеко" написали листа на ім'я міністра сільського господарства Олександра Ткачова.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На їхню думку, конфлікт, що триває на сході України може впливати на здатність держорганів ефективно боротися з АЧС і контролювати переміщення товарів.

У Росії готуються до запуску свинокомплекси проекти потужністю в 1 мільйон тонн. Загроза вірусу стала основним гальмуючим фактором розвитку бізнесу.

АЧС не є небезпечною для людей, але смертельна для свиней. Це вірусне захворювання не лікується та не піддається профілактиці за допомогою вакцин. Вірус стійкий до факторів зовнішнього середовища.

Нагадаємо, 10 липня, довкола села Киселівка, що в Менському районі Чернігівської області, де зафіксовані випадки африканської чуми свиней, встановили 3-кілометрову зону карантину. Цей вірус виявили у чотирьох місцевих свиней.

Цього дня здійснили обхід 430 приватних господарств, в ході чого у населення вилучили 7 тварин та 20 кг продуктів забою. Всіх свиней умертвили та утилізували.