Прокуратура Харківської області спільно з обласним управлінням СБУ затримали під час одержання хабара експерта-геммолога державного гемологічного центру України.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Експерт вимагав та отримав від підприємця 10 тисяч гривень за проведення експертизи бурштину, який планувалося вивезти за кордон", - кажуть у відомстві.

Читайте також: На семи підприємствах Рівненщини вилучили тонну бурштину

Джерело агентства пояснило, що для вивезення бурштину потрібна експертна оціночна вартість. Від ціни залежатиме, чи зможе ця людина вивезти партію чи ні. Геммолог вимагав хабар, погрожуючи що завищить ціну і підприємець не зможе вивезти бурштин на законних підставах.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Як повідомлялося раніше, в рамках спільних заходів з протидії незаконному видобутку бурштину правоохоронні органи провели обшук в приватному будинку одного із сіл Олевського району. Було вилучено 10 кг бурштину та саморобний вибуховий пристрій.