В Одесі затримали двох місцевих жителів, які створили агентство з надання детективних послуг. У своїй діяльності агентство незаконно використовувало спеціальні технічні засоби для отримання інформації, у тому числі з обмеженим доступом.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що правоохоронці затримали засновника агентства - громадянина Росії, який до переїзду в Одесу працював у російській спецслужбі. Також вдалося затримати детектива агентства - колишнього співробітника органів внутрішніх справ України.

Читайте також: Спецслужба запобігла створенню бази ісламських терористів в Україні

"У своїй" детективній діяльності "зловмисники використовували технічні спецзасоби, зокрема вірусне програмне забезпечення. Під час обшуків у них вилучили мініатюрні фото- і відеокамери, GPS трекер, передавач відео- та аудіо сигналу, комп'ютерну техніку, мобільні пристрої та електронні носії інформації, документи для прикриття ", - зазначають у відомстві.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Слідство досліджує можливу причетність затриманих до діяльності іноземних спецслужб. Наразі відкрито кримінальне провадження.