Роботодавці України мають загальну заборгованість перед працівниками на суму два мільярди гривень, повідомив в інтерв'ю "5 каналу" міністр соцполітики Павло Розенко.

Міністр запевнив, що зараз багато компаній використовують війну на Донбасі як аргумент для невиплати винагороди.

"На сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі в цілому по Україні вже майже досягла позначки в 2 млрд гривень. Це негативний процес, коли порушується основне соціальне право працюючого українця, коли людина відпрацьовує свій робочий час, але не отримує зарплату" - зазначив Розенко.

Державна служба статистики нещодавно оприлюднила данні щодо доходів українців. У порівнянні з минулим роком в Україні заробляють на 26,3% менше. Найбільша середня зарплата у Києві - 6 779 гривень, найменша на Тернопільщині - 3 193 гривні.

Читайте також: "Збитковість наших шахт -250 млн. грн щомісяця" – Демчишин

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно прем'єр Яценюк повідомив, що уряду необхідні 12 млрд гривень для індексації зарплат вже у цьому році.