Приїхавши вранці до Києва, першим ділом поїхали в Дренажно-штольневая систему "Аскольдову", пише блогер Zhorkins у своєму блозі.

Дренажна система "Аскольдова" бере своєю простотою, доступністю і красою, і саме тому є дуже популярним місцем серед київських любителів "полазити під землею".
А взагалі Аскольдова, за своєю суттю, як і багато інших дренажка, побудована на схилі і служить для відводу ґрунтових вод.

Читайте також: Як створити голограму в домашніх умовах (відео)

Майже всі ходи і тунелі мають трапецієподібну форму.

Завжди дуже подобалося і вражало, що в Аскольдовій розташований величезний 33-метровий метрошний стовбур.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вранці попрямували в дренажно-штольневая систему "Микільську". Саме місце дуже круте, в неї впадає ДШС "Аскольдова".
Спустившись в люк, опинилися в невеликий, але атмосферної кімнатці, де води майже не було. Там ми спокійно одягли бахіли і розчохлив фотики.

На відміну від Аскольдової, в Микільської можна спокійно ходити не пригинаючись. А самі проходи радують незвичайними формами і їх красою.

Час підтискав, а до від'їзду хотілося ще навідатися в найбільшу підземну річку Києва - Клов, де знову ж таки, були взимку.

На вході в колектор встановлена ​​меморіальна дошка зі словами "Вони йшли в тьму хоча прагнули до світла", в пам'ять загиблим діггерів в 2003 році.