Американський уряд повернув владі Франції картину Пабло Пікассо "Перукарка" (La Coiffeuse) 1911 року. Митники США виявили її у Нью-Йорку при спробі контрабанди в грудні 2014 року, пише Корреспондент.

"Полотно вважали зниклим останні 14 років. Його вартість оцінюють у 15 млн доларів", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Іспанію повернули картину Пікассо вартістю $ 27 млн

Згідно інформації, передача полотна відбулася у французькому посольстві в американській столиці.

На церемонії радник посольства Франції в США Фредерік Доре розповів, що картину повернуть в Музей сучасного мистецтва в Парижі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Звідти вона вирушила колись у свою останню подорож на виставку в Мюнхені в 1998 році, а після повернення у французьку столицю зберігалася в запасниках Центру імені Помпіду.

Коли в 2001 році полотно знову зібралися тимчасово вивезти за кордон, з'ясувалося, що воно зникло.

Зрештою, шедевр віднайшли на митниці під Нью-Йорком у посилці, доставленій із Бельгії поштовою компанією FedEx.

Мін'юст США повідомив, що відправник назвався Робертом, вказав, що це - "художня саморобка вартістю 30 євро". Супровідна записка містила побажання щасливого Різдва, яке демонструвало, що це лише недорогий святковий подарунок.

Кому призначався контрабандний вантаж і чи вдалося знайти його відправника, американська влада поки не повідомила. Триває слідство.