Міністерству оборони за поточний тиждень вдалося заощадити понад 60 мільйонів гривень завдяки системі електронних закупівель.

Про це в п'ятницю повідомила начальник управління комунікацій і преси оборонного відомства Оксана Гаврилюк під час брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"На поточному тижні були проведені 76 тендерів тилового забезпечення в електронній системі державних закупівель "Prozorro" на загальну суму близько 353 млн. грн." - зазначила вона.

Завдяки цій системі, за її словами, відомству вдалося заощадити 61,7 мільйонів гривень. Ця сума становить 17% від очікуваної вартості продукції.

Читайте також: Генштаб впроваджує короткострокові контракти - Муженко

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Міноборони, за результатами електронних аукціонів, підписало договори на суму 26 мільйонів гривень. Наразі тривають торги по 192 лотах на загальну суму в 715 мільйонів гривень.

Гаврилюк зазначила, що всього в цьому році підписали 49 додаткових угод і 362 договори на суму понад два мільярди гривень. За ними Збройні сили вже отримали 182 тисячі літніх камуфляжів, 91 тисяч пар берців, 48 тисяч бронежилетів, 74 тисячі касок, 44,5 тисяч комплектів костюмів для різних родів військ. Також військові отримали 91,5 тисячу костюмів для захисту від води, 91,2 тисячу спальних мішків та більше тисячі наметів.