Сьогодні після незначного подорожчання нафта марки Brent подешевшала на 60 центів. Вчора барель продавали на міжнародних ринках за $49,83, а зараз – за $49,23. Вартість нафту марки WTI опустилася істотніше – на $1,25, сьогодні барель продають за $41,98 . За дослідженнями компанії IG Markets, вартість нафти опускається через вчорашнє оприлюднення даних Міжнародного енергетичного агентства про те, що надлишок нафти на світових ринках зберігатиметься до 2016 року.

"На жаль, до середини вересня ціна нафти не опуститься нижче 48 доларів. Але потім можливе різке падіння ціни до 38-40 доларів.Зараз через падіння китайського юаня, попит на нафту скоротиться", - пояснює "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Вартість нафти впала до шестирічного мінімуму

За його словами, Китай останні 15 років є одним із лідерів закупівля "чорного золота". Через знецінення китайської валюти, місцеві бізнесмени закуповуватимуть менш нафтопродуктів, бо в юанях тепер нафта виходить дорожчою.

"Якщо споживання нафти китайцями суттєво впаде, то надлишок нафти на ринку стане ще більшим, пропозиція перевищуватиме попит. Через це ціна знову скочуватиметься вниз", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, 7 серпня цього року була найнижча ціна на нафту марки Brent за останні 6 років. Барель сировини продавали за $48,61. Найвищу ціну зафіксували 8 квітня 2011 року, тоді нафту продавали за $126,65.