Посадовці Волноваського районного відділу Державної міграційної служби України видавали незаконні довідки переселенцям. Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

Посадовці вносили неправдиві відомості до довідок про взяття на облік переселенців.

Відповідно до законодавства, працівники міграційної служби у триденний строк повинні перевірити фактичне місце проживання переселенця і лише після цього підтверджувати дані про це, шляхом проставлення штампу на довідці. Без відмітки ДМС довідка не дає право на отримання допомоги переселенцю, яка становить 800 грн. щомісяця.

Читайте також: Переселенці з Донбасу розповіли, чому їх ненавидять місцеві

Правоохоронці виявили, що адреси, в яких, згідно відміток, тимчасово мешкають переселенці, або взагалі не існують, або це будинки, які зруйновано.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Через протизаконні дії посадовців, громадянам із Держбюджету безпідставно виплатили понад 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, обласні підрозділи соціального захисту населення, а також Київська міська державна адміністрація вже взяли на облік 1 млн. 428 тисяч переселенців з Донбасу і Криму.