Вже у вересні можуть підвищити мінімальну зарплату. Це на три місяці раніше, ніж заплановано бюджетом України на 2015 рік, повідомляє Василь Шевченко, перший заступник міністра соцполітики.

Остаточно у Кабміні ще не вирішили, чи збільшуватимуть зарплати раніше грудня, експертна урядова група чекає на результати прорахунків профільних міністерств. Вони зараз з'ясовують, чи не вдарить це підвищення по економіці України.

"Це брудна технологія – державними грошима купувати лояльність суспільства перед місцевими виборами. Про відповідальність влади мовчу, адже такі "подарунки" у підсумку тільки сприяють збільшенню інфляції", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик AFS.

Читайте також "Мінімальна зарплата в Україні - 1378 гривень" - Мінфін

Мінімальну зарплату планують підвищити на 5-6 % - із 1218 грн до 1378 грн.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Підвищення у 160 гривень ніяк не вплине на купівельну спроможність, проте з бюджета на це підуть мільйони. І це в той час, коли кошти конче необхідні на модернізацію країни", - зазначає експерт.

Нагадаємо, наступне підвищення буде у грудні 2016 року. Тоді мінімальну зарплату піднімуть до 1543 грн