Упродовж минулої доби противник 175 разів порушив режим припинення вогню. З них 25 разів бойовики застосовували артилерію, 64 – міномети, 19 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" та 93 рази стрілецьку зброю і гранатомети.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

З 18 години і до опівночі, бойовики зосередили обстріли на українських позицяхї, що розташовуються на Донецькому напрямку. П'ять разів наприкінці доби вони накривали вогнем 120-міліметрових мінометів опорні пункти бійців АТО у Красногорівці. Близько 21 години по Авдіївці і близько 22 по селищам Новоселівка, Новомихайлівка, Новобахмутовка, Водяне била 152-міліметрова артилерія

З 21:50, цинічно порушивши мирні домовленості, бойовики з "Градів" зі сторони шахти Абакумова, гатили по Невельському, Пісках, Опитному, Водяному. Також з 22 години майже 30 хвилин по позиціях українських бійців у населеному пункті Первомайське працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри та "Гради".

Ввечері в районі міста Маріуполь бойовики з реактивної артилерії двічі били по Талаківці. Також населений пункт потрапив під обстріл 120-міліметрових мінометів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Бойовики 95 разів обстріляли позиції АТО

На Артемівському напрямку, з 18 години і до опівночі, під вогонь ворожої артилерії потрапили позиції сил АТО в Дзержинську, Ленінському, Санжарівці. Близько 20:30 окупанти з танків та 120-міліметрових мінометів били по селищу Зайцеве.

Крім того, цілеспрямовано руйнуючи інфраструктуру Донбасу, о 22:25 по житлових кварталах Авдіївки, а о 23:45 по Павлополю злочинці били з "Градів".

Також після опівночі, 15 серпня, бойовики продовжили обстрілювати позиції бійців АТО в основному на Донецькому напрямку. А о 3:16 в чергове з "Градів" били по силах АТО у Первомайському.