Експерти вважають, що в Україні немає дефіциту палива. Більше того, роздрібні ціни на нього можуть знизитися на пару гривень.

Про це пише ukrautonews.com.

"Наша країна тільки на 15% забезпечує себе власними енергоресурсами, зокрема нафтою. Тому, решту ми змушені імпортувати. Ще більше 30% палива складають податки, зокрема акцизний збір, який встановлений в євро. Податки і закупівельна ціна - це близько 90% валютної складової. Виходячи з цього, можна сміливо робити висновок, що ціни на бензин в Україні безпосередньо залежать від поточного курсу валюти", - розповів фахівець.

Читайте також: Росії напророкували дефіцит бензину у 2017 році

Також фахівець запевнив, що поширена думка про дефіцит палива в найближчому майбутньому є міфом.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ринок нафтопродуктів України стабільний завдяки диверсифікованим поставкам. Паливо в Україні поставляють Білорусь, Литва, Румунія, Польща, Угорщина, Болгарія, Росія, Бельгія і Туркменістан. Тобто, немає монополії на постачання палива. Це означає, що якщо зникне одне джерело поставок палива - з'явиться інше. Отже, дефіцит пального в Україні неможливий ", - сказав він.