Цієї зими в України можуть бути проблеми з нестачею газу та постачанням електроенергії.

Про таке заявив, коментуючи пропозицію Кабміну знизити мінімально допустимі температури в квартирах українців з 18 до 16 градусів, голова "Спілки власників житла України" Олексій Кучеренко, повідомляє Апостроф.

Експерт вважає, зниження мінімально допустимої температури є свідченням того, що взимку не вистачить газу, а також – можливі перебої електроенергії у зв'язку з провалом заготівлі запасів вугілля. До того ж, Кучеренко припустив, що електричні мережі не зможуть забезпечити додатковий прогрів приміщень, коли після зниження температури в квартирах населення почне масово використовувати електронагрівальні прилади.

Водночас екс-міністр зазначив, що в багатьох країнах допускається більш низький температурний режим, ніж сьогодні в Україні.

"Але відмінність в тому, що, наприклад, в Німеччині це вирішила не Меркель, а самі люди - виходячи зі своїх фінансових можливостей і високих цін на енергоресурси, вибирають собі температурний режим, аж до того, що регулюють температуру в різних кімнатах", - сказав він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Кабмін знизить мінімальну температуру опалення квартир

Нагадаємо, Україна запускає поїзд по ділянці "Майорське-Микитівка", що буде буде вивозити вугілля з Донбасу.