Iron Maiden у своєму кліпі на пісню Speed Of Light умовно продемонстрували історію розвитку відеоігор з 80-х років і до сьогодні. Speed Of Light - перший за п'ять років сингл культових Iron Maiden. За добу відео на YouTube набрало 1,5 мільйона переглядів.

Кліп вийшов 14 серпня, ставши першим синглом за останні п'ять років, повідомляє The Verge.

Головний герой ролика - талісман Iron Maiden на ім'я Едді, який виступає в ролі персонажа декількох ігор, натхненних класикою, в кожній з яких збирає віртуальні "життя". Талісман зображений на всіх обкладинках альбомів групи.

Епоху восьмибітних ігор зобразили у вигляді пародії на Donkey Kong від Nintendo, яка вийшла в 1981 році. У ній герою потрібно було переміщатися по сходах і ухилятися від снарядів.

Наступний етап розвитку відеоігор - файтинг, в кліпі він стилізований під популярну серію Virtua Fighter. Перша гра вийшла в 1993 році. Критики хвалили її за більш високу реалістичність боїв.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Вулицями Йокогами пройшов парад Пікачу (відео)

Відео завершується тривимірним реалістичним шутером у стилі сучасних відеоігор. Відсутнє для завершення гри четверте "життя" Едді вириває з себе.