Вартість сорту арабіка в п'ятницю зросла до максимального рівня за 3 місяці (з поставкою у грудні). Постачальники різке подорожчання кави пояснюють неврожаєм "бобів" кавового дерева.

Ціна грудневих ф'ючерсів в ході торгів на Нью-Йоркській біржі ICE Futures зросла на 0,7% до 1,426 долара за фунт – це максимум з 19 травня, повідомляє Економічна правда.

Водночас, кава сорту робуста з поставкою у вересні на торгах у Лондоні стала дорожче на 0,2% до 1708 долара за тонну. Однак це не перше подорожчання, 17 липня ф'ючерси на постачання робусти підскочили на 9,3% і закрилися на позначці 1705 долара за тонну на ICE Futures Europe. Ціни на арабіку, яка подорожчала на 5% на Нью-Йоркській біржі, досягли позначки 1,2885 долара.

"Запаси кави в Бразилії знаходяться на загрозливо низькому рівні", - говориться в звіті постачальника Terra Forte.

Читайте також: Українські офісні працівники стали економити на обідах - дослідження

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Запаси знизилися до 4,656 мільйонів мішків з 14 мільйонів мішків роком раніше. Урожай в 2015 році в Бразилії очікується в розмірі 47,28 млн. мішків, але існують ризики, які можуть призвести до меншого врожаю в результаті.

Какао-боби з поставкою в грудні стабільні в ціні і в п'ятницю торгуються по 3060 долара за тонну.