На сайті finance.i.ua, де столичні міняйли продають долари, курс впав до 28 грн за долар, хоча ще зранку перевищував 40 грн за долар. Після обіду ціни почали зменшуватися.

Міняйло Павло продає в інтернеті 2 тис доларів по 33 грн.

"Можу продати будь-яку суму. Навіть скину – за 32,5, тільки беріть. Зараз попит трохи впав, та ви беріть, бо завтра знову почнеться ажіотаж і долар підскочить" – каже Павло.

Володимир в інтернеті продає 1900 $ за курсом 34 гривні.

"Я не спекулянт. Простий далекобійник. Дещо залишилося після рейсів. В банк нести не хочу – куплять задешево. А зараз терміново потрібні гривні. Знайомі підказали, де можна продати. Зранку виставив по 39 гривень, а потім бачу – всі скидають ціни, ну і я скинув"

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Продавчиня доларів Тетяна переконує, що під'їде у столицю в любу точку та привезе будь-яку суму. Курс – 33 гривні за 1 $

"Долари новенькі, щойно з банку. Продаю задешево. Співпрацюємо з банками – завтра буде свіжа партія. Тому цю треба продати"

По чому купують долари в банках – не зізнається.

Є пропозиції і по 28 гривень за 1 $.

"Така ціна, тільки якщо берете всю суму – а в мене 100 тисяч доларів" – попереджає продавець, не називаючись. Пропоную під'їхати при потребі.

Деякі з продавців пояснюють – змушені були опустити ціну через те, що за великими цінами долари ніхто купувати не хоче.

Експерти переконують – підняття курсу було штучним і викликане непрофесійними діями банків.

"В січні НБУ виділив українським банкам суму – 20 мільярдів гривень для їх рефінансування, щоб утримати фінансову систему країни. Але банки не поспішають розраховуватися з своїми клієнтами. Натомість купують за ці кошти валюту на міжбанку, притримують її. Курс підвищується і банки на цьому заробляють" – Каже фінансовий експерт Ігор Качмарський.