11 жовтня з 11:00 до 16:30 в Музеї культурної спадщини по вул. Московській, 40-б відбудеться фестиваль під назвою "Козацькі забави в музеї"до Дня українського козацтва та Дня захисника України.

Про це пише МинПром.

"На відвідувачів чекає насичена програма: майстер-класи з вишивки "Козацька зірка - Алатир" і з ліплення глиною "Про козаків", екскурсія по експозиції "Раритети козацтва", виступи Дитячого фольклорного ансамблю "Цвітень", Дитячого фольклорного ансамблю " Яворина", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ВВС зняла міні-фільм "Воїни-козаки з України" про Хортицю

Всі бажаючі на власні очі побачать автентичні козацькі речі побутового вжитку XVII-XVIII ст: карти, друку, портрети гетьманів і козацьких старшин, зброя запорожців, клейноди, арсенал похідних військових канцелярій, ікону "Покрова Пресвятої Богородиці".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Про них також розповідатиме куратор виставки.

Гостей навчать козацьких і весільних пісень. На завершення фестивалю всіх почастують традиційними козацькими стравами.

До того ж, на локації з 11:00 до 16:30 проходитиме ярмарок народних майстрів, де можна буде придбати вироби ручної роботи з глини і металу, вишиті речі, сувенірну музейну продукцію.