Спільно з СБУ Головна військова прокуратура арештувала дезертирів підрозділу "Айдар" та вилучила арсенал викраденої ними зброї. Про це сьгодні проінформувала прес-служба ГПУ.

У п'яти областях України та в Києві 18 березня 2015 р. проведено 10 обшуків, внаслідок чого по ст. 208 КПК України затримано 5 осіб. За фактом самоуправного залишення місця проходження служби в особливий час силовиками батальйону "Айдар" розпочато кримінальне провадження. Наразі слідче управління Головної військової прокуратури веде досудове розслідування.

За слідчими матеріалами, військові, крім того, що самочинно залишили місце своєї служби, ще й прихопили чимало боєприпасів та зброї. В них вилучені автомати Калашникова, гранатомети та гранати різних типів тощо.

У ГПУ зазначають, що в ході слідства буде перевірено ймовірну причетність затриманих "айдарівців" до низки кримінальних злочинів у різних областях України.

У разі судового доведення злочину бійцям загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще