Загальна сума грантів, які збирається виділити Японія, складе 8.4 мільйона доларів. Ці кошти підуть на купівлю медичного обладнання та на відновлення інфраструктури в східних областях України.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

По темі: Китай надав Україні $15 мільярдів на доступне житло

"Це велика честь підписати угоду між Японією та Україною, згідно з яким Японія виділяє 8,4 млн доларів США. 4,2 млн доларів з цих коштів підуть Міністерству охорони здоров'я, а решта коштів планується розподілити між трьома міністерствами, а саме - Міністерством освіти, Міністерством аграрної політики і продовольства та Міністерством внутрішніх справ ", - сказав Сумі.

Посол підкреслив, що перед Україною сьогодні стоїть виклик збереження цілісності і безпеки країни під час "битви проти іноземного впливу". У минулому році розмір допомоги Японії для боротьби з корупцією та на проведення чесних виборів в Україні склав 1,84 мільярда доларів - нагадав посол.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше Японія надала Україні гранти на загальну суму 810 000 доларів на ремонт шкіл на сході країни і купівлю медичного обладнання.