41-річного жителя міста Кременчук Полтавської області затримали за вбивство трьох людей, яке він скоїв ще в 1996-му році. Весь цей час чоловік переховувався в сусідній Дніпропетровській області. Жив під чужими документами з іншим прізвищем та ім'ям. Решту життя вбивця проведе за гратами – йому загрожую довічний термін з конфіскацією майна.

"Майже двадцять років тому він із трьома спільниками знайшли родину бізнесменів. Запропонували купити товар за $10 тис. Призначили зустріч неподалік села Майбородівка. Родина, це чоловік та жінка, прихали на своєму "БМВ", з собою взяли водія вантажівки – громадянина однієї з Прибалтийських країн. Під час зустрічі житель Кременчука вбив спочатку чоловіка, а потім жінку. Обох розстріляв з мисливського обрізу. А його спільники перерізали горло водію. Потім вбивці забрали ці десять тисяч та втекли до Криму", - розповів спікер Полтавської міліції Юрій Сулаєв.

Двох спільників затримали в 2001-му році. Один вже на волі, інший досі відбуває покарання. А організатора співробітники карного розшуку із кременчуцькими колегами взяли тільки зараз. Він ховався в Новомосковському районі Дніпропетровської області.

"Його затримали 27 березня. Зараз повідомили про підозру за статтями "Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах з корисливих мотивів". Встановлено, що саме він і організував цей злочин. Санкція статті передбачає довічне позбавленням волі, з конфіскацією", - уточнюють в міліції.