Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила два кримінальні провадження проти двох суб'єктів оцінювальної діяльності. Через їх недбале ставлення до оцінки військового майна державі нанесено збитки у розмірі 59 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Вже встановлено, що у 2013 році Міністерство оборони за договором комісії реалізовало одному із підприємств Державного концерну "Укроборонопром" 51 танк Т-64 різних модифікацій. Їх загальну вартість було занижено на 56,9 млн. грн. За іншим договором держбюджет недоотримав понад 2,1 млн. грн. від реалізації 10 бронетранспортерів БТР–70.

Загалом, внаслідок заниження вартості військової бронетехніки оцінювальними компаніями, держава в особі Міністерства оборони недоотримала 59 млн. грн.

Процесуальне керівництво здійснюватимуть прокуратури Шевченківського та Солом'янського районів м. Києва.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Винуватцям загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.