Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вчора ввів тимчасову адміністрацію в "Укргазпромбанк". Про це розповіли в прес-службі Фонду.

Тимчасову адміністрацію ввели через неспроможність банку віддавати депозити своїм вкладникам. Тепер фінустановою керуватиме Євген Ожига.

"Тимчасова адміністрація намагатиметься оптимізувати доходи й витрати банку, зробити позитивним його баланс. Якщо у тимчасової адміністрації вийде повернути всі борги вкладникам, налагодити роботу банку, його продадуть. Якщо не вийде, банк оголосять банкрутом й розпродадуться все його майно", - говорить Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

За розміром активів "Укргазпромбанк" посідав 81 місце (1,369 млрд грн) серед 158 діючих в Україні банків.

"На жаль, ситуація в країні і у Фонді гарантування вкладів така, що НБУ немає іншого виходу, як вводити тимчасову адміністрацію. Простіше було б закривати проблемні банки, але це б лише збільшило навантаження на і так порожній Фонд гарантування вкладів".

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, зараз у стані ліквідації перебуває 30 українських банків. Всім вкладникам Фонд гарантування вкладів виплатить депозити, якщо вони не перевищують суму 200 тис. грн..