Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці поділився рецептом ідеальної паски від своєї дружини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМарина Порошенко розповіла, що перед тим, як замісити тісто необхідно помолитись, тоді святкова паска вийде успішною та смачною. Робити паски необхідно в чистий четвер.
Ідеальне тісто для паски має бути таким. В одному літрі молока розвести дріжджі, додати масла і муки. Розчин необхідно поставити в тепле місце, можна обернути в рушник, щоб тісто піднялося і протяг не завадив цьому. Для пасок потрібно замочити родзинки, після викласти їх на рушник, аби вийшла вся зайва волога.
На малому вогні потрібно розтопити 250 грам маргарину, який додасть пишності і 250 грам вершкового масла, яке зробить паску смачною. Поки настоюється тісто і промачуються родзинки, потрібно включити духовку.
Читайте також: ТОП-10 страв "із мавпочкою" до новорічного столу
Коли опара підійшла - потрібно додати масло з маргарином, 8 яєць і 4 жовтки для глазурі, 1 пакетик ванільного цукру, також добити 1-1,5 склянки фруктози, 3 столову ложку масла, родзинки.Тісто для правильної паски не повинно прилипати до рук.
Пізніше знову потрібно поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, а в цей час підготувати глазур - збити білок з цукром до густої білої піни.
Після всіх цих процедур потрібно розкласти тісто по формах і стежити за тим, щоб родзинки не повиходили на поверхню, тому що при запіканні вони підгорять.
Заготовки потрібно поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.