Президент Петро Порошенко головою Антикорупційного бюро призначив Артема Ситника.

Церемонія офіційного представлення новопризначего директора відбулася у прямому ефірі.

36-річний Ситник народився в смт. Компаніївка Кіровоградської області.

Він закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого з червоним дипломом. Потім працював слідчим у кіровоградській прокуратурі, згодом у Київській області. Чотири роки тому пішов із посади в адвокати. Причиною звільнення, за його словами, став конфлікт з керівником через санкціонуваня арешту керівника одного з управлінь Київської облдержадміністрації за хабар у 40 тисяч доларів.

Читайте також: Хто очолить Антикорупційне бюро: людина Кличка, Тимошенко чи Порошенка

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ситник задекларував за минулий рік 23,5 тис. грн., 113 тис. грн., які заробила його родина та 218 тис. грн. від відчуження рухомого та нерухомого майна. Також у нього є квартира у 82 кв. м. та автомобіль Hyundai Elаntra. Його родині належить земельна ділянка площею 4 сотки у Криму.

Раніше, члени Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро подали главі держави дві кандидатури на цю посаду - Артема Ситника та Миколу Сірого. У вівторок Порошенко провів з ними зустріч.

Це перший відкритий публічний конкурс з відбору кандидатів на високу державну посаду.

Загалом на посаду голови Антикорупційного бюро претендувало 176 осіб.