Україна розраховує до кінця поточного року використовувати тільки власні енергоресурси. Вона змушена була імпортувати вугілля та електроенергію через військову агресії Росії на Донбасі.

Про це під час прямої телефонної лінії в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, пише УНІАН.

"Ресурси є, але, якщо раптом у нас не вийде вивезти вугілля з непідконтрольних територій, а шахти з якихось причин працювати не будуть, імпорт можливий", - сказав Светелик.

Він підкреслив, що НКРЕКП подала на затвердження в Кабміну баланс споживання електроенергії в Україні на 2015 рік.

Светелик заявив, що у ньому не вказано імпорт електроенергії. Також він додав, що будуть використовуватися тільки власні ресурси.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Заступник міністра поінформував, що в нинішньому році, посилаючись на прогнози балансу, теплові електростанції України використають 28 мільйонів тонн вугілля. Потреба в дефіцитних марках буде мінімальною.