До річниці пам'яті про геноцид вірмен гурт SOAD вирішив закрити свій тур Wake Up the Souls безкоштовним шоу у столиці Вірменії на площі Республіки. Концерт відбувся вчора, 23 квітня.

Про це пише видання RollingStone.

Всі учасники гурту мають вірменське коріння. Наприклад, фронтменом колективу є Серж Танкян. Протягом своєї музичної кар'єри музиканти не раз привертали увагу до соціальних і політичних проблем, таких як геноцид або масова депортація.

"У Вірменії наш статус не порівняти ні з чим ... це щось унікальне. Ми вирушили туди, щоб грати для людей так, як ніколи не було у System of a Down", - пояснив лідер гурту.

Читайте також: Геноцид вірмен прирівняли до голокосту

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Єреван в ці дні згадує трагічні події столітньої давнини, коли на початку 20-го століття на підконтрольній тодішньої Османської імперії території було вбито до 1,5 мільйона вірмен. Визнання цих подій геноцидом - точка конфлікту у відносинах Вірменії і Туреччини. Резолюцію про визнання геноциду прийняли понад 25 країн, у тому числі Україна.

Нагадаємо, злочини проти вірмен в 1915-1922 році проводиться у кілька стадій: роззброєння вірменських солдатів, вибіркова депортація вірмен з прикордонних районів, прийняття закону про висилку, масова депортація і вбивства вірмен. Дана подія є найбільш дослідженим історичним фактом після голокосту.

16 квітня депутати Європарламенту прийняли резолюцію "Про проголошення 24 квітня в Євросоюзі Днем пам'яті жертв Геноциду вірмен".