Військова прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження проти працівників одного з військових мобільних госпіталів, підпорядкованих Військово-медичному клінічному центру. Вони розкрадали гуманітарну допомогу, яку отримували від волонтерів.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури України.

Правоохоронцям вдалось встановити, що в жовтні минулого року одна з благодійних організацій надала госпіталю допомогу у виді медичних препаратів, ліків та іншого майна на загальну суму у понад 140 тисяч гривень.

В Генпрокуратурі повідомляють, що службові особи із госпіталю отримали волонтерську допомогу, але не облікували її. В подальшому вони заволоділи медичними засобами та ліками загальною кількістю понад 1 800 одиниць.

Справу відкрито за статтею Кримінального кодексу про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Зловмисникам загрожує обмеження волі строком до 5 років.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще