26 квітня українці відзначають двадцять дев'ятого річницю трагедії на на Чорнобильській АЕС. Для вшанування пам'яті загиблих ліквідаторів у Києві відкриють "Алею Героїв Чорнобиля". Подія відбудеться о 12:00 біля меморіального комплексу "Пам'ятник жертвам Чорнобильської трагедії", також відбудеться і мітинг-реквієм "І мертвим, і живим".

Президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на атомній електростанції. Лідер країни також висловив упевненість в тому, що країни-донори допоможуть побудувати безпечне і надійне укриття над небезпечним енергоблоком. Він уточнив, що в Україні знаходиться епіцентр найстрашнішої катастрофи, яка не тільки знищила значну частину українського Полісся, а й нашкодила сусіднім країнам.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в Facebook згадав тих, хто першими віддав свої життя в боротьбі з атомної трагедією.

Читайте також: На будівництво саркофагу Чорнобильської АЕС не вистачає 16,5 млн. євро

У той же час в загальноосвітніх центрах по всій Україні відбудуться зустрічі учнів з ліквідаторами наслідків аварії, виховні години, семінари, круглі столи, конференції, лекції, бесіди, перегляди тематичних кінофільмів та екскурсії школярів до Національного музею "Чорнобиль".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Нагадаємо, що в ніч 26 квітня 1986 стався вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, в результаті чого радіація поширилася на Україну і сусідні країни. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію атомної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Люди змушені були покинути свої будинки і евакуюватися.