До фронтмена гурту "Машина времені" Андрія Макаревича звернувся лідер партії Комуністи Росії Максим Сурайкін із пропозицією змінити громадянство на українське.

Про це повідомила прес-служба партії сьогодні, 7 травня.

Сурайкін підготував лист до артиста, у якому попросив його відмовитися від громадянства, натякнувши на його провокаційні висловлювання.

"Макаревич поводиться так, що він більше схожий на українського патріота в гіршому розумінні цього слова, ніж на громадянина і патріота Росії. Треба бути, напевно, до кінця послідовним і логічним і звернутися до президента України, з яким у нього, очевидно, дуже теплі стосунки, на предмет отримання українського громадянства", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Макаревич розповів в українському ролику про Гітлера (відео)

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Комуніст запропонував відмовитись від російського паспорта, якщо "він живить таку неприязнь до своєї країни та її політичної позиції".

На його думку, більшість громадян РФ не поділяють переконання співака.

Держдуми Яна Зелінська також відзначила, що Андрій Макаревич "поводиться останнім часом так, немов не збирається пов'язувати своє майбутнє з Росією".

"Я вважаю, що він сам уже прийняв рішення про перехід під українську юрисдикцію. Про це свідчить градус агресії в його висловлюваннях щодо Криму, нинішній владі, росіян загалом", - зазначила вона.

Комуністи заявили, що готові особисто клопотати перед адміністрацією Порошенка про те, щоб російському артисту було надано громадянство України.