Кабінет міністрів вирішив не продовжувати режим надзвичайного стану в енергетиці. Він діяв з серпня минулого року.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає "УНІАН".

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері електроенергетики та комунальних послуг, згідно з ним, мала можливість оперативно впливати на ринок в умовах гострого дефіциту енергоресурсів під час опалювального сезону.

Читайте також: З цього місяця підняли тарифи на воду

Зокрема, вона могла встановлювати додаткові платежі енергокомпаніям, коригувати тарифи на електроенергію та інвестиційні програми компаній. Також комісія змінювала алгоритм розподілу коштів на оптовому ринку електроенергії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Під надзвичайними подіями мали на увазі зниження резерву енергогенеруючих потужностей об'єднаної енергосистеми нижче допустимого рівня протягом трьох днів. Також критично низький рівень забезпечення ТЕС паливом. Або більш ніж тримісячну заборгованості перед виробниками за спожиту електроенергію.

Всі введені заходи були тимчасовими. Термін їхньої дії не мав перевищувати місяця. Проте, Кабмін мав право продовжити цей період, але не більше ніж ще на один місяць.