Після вчорашнього подешевшання нафта знову подорожчала майже на 3 долари. Тепер барель продають за 67 доларів. Подорожчання сировини пов'язують із зниженням запасу нафти за останній тиждень у США на 250 тис. барелів.

"Такі коливання ціни будемо спостерігати до вересня. Тоді знімуть санкції з Ірану і на світовому ринку нафти з'явиться новий потужний гравець. Ціни "чорного золота" потруху йтимуть на спад", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-технічного центру "Психея".

Бензин в Україні найближчим часом дорожчати не буде.

"Зараз і так споживання пального падає через високу вартість. Мережам немає смислу ще більше піднімати ціну. Якщо ж підвищена вартість нафти протримається хоча би два тижні, можемо говорити про подальше підняття цін на пальне в Україні", - каже експерт.

На його думку, вартість пального в Україні зараз залежить не так від вартості нафти, як від курсу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Майже все пальне ми закуповуємо за кордоном за долари. Тому як тільки змінюється курс, дорожчає бензин і дизпаливо. Хоча останні кілька місяців курс долара стабільний, є виликі побоювання, що гривня знову почне падати. Як тільки це станеться, одразу почне підніматися вартість пального".

Зараз на українських автозаправних станціях бензин А-95 продають від 19,45 до 22,49 грн, залежно від мережі.

Нагадаємо, вчора нафта подешевшала майже на 4 долари.