Уряд Японії передав Україні 348 гібридних автомобілів в рамках виконання Кіотського протоколу. Церемонія відбулася біля Національної академії внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

На церемонії були присутні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Також прийшли представники корпорацій Sumitomo та Toyota Ukraine, які представляли японську сторону.

Читайте також: Заступник мера Києва приїхав на роботу електромобілем

"Ці автомобілі будуть надані київській та одеській патрульним службам, а попереду у нас - Львів та Харків", - підкреслив Аваков.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він додав, що збирається провести робочу зустріч з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком щодо збільшення кількості автомобілів.

Міністр зазначив, що передані авто будуть оснащені відеофіксацією, системою "Рубіж" та іншими обладнанням, необхідними для патрульних.

У рамках реалізації 2-го етапу проекту МВС отримало 348 автомобілів з гібридною установкою "Тойота-Пріус". Завдяки поєднанню бензинового та електричного двигунів, автомобілі споживають від 3,5 до 5 літрів бензину на 100 км. Це дозволить не лише покращити умови несення служби, а й суттєво скоротить витрати пального.

Шігекі Сумі зазначив, що японський уряд вже передав Україні 1220 гібридних авто для правоохоронців у рамках проекту з "реальних інвестицій".

Посол наголосив, що Японія й надалі підтримуватиме Україну у реалізації "зелених" технологій.