Сьогодні Нацбанк підняв офіційний курс долара на 13 копійок до 20,69 грн. Обмінники та банки продають валюту за 22,5 грн, купують за 21 грн. На міжбанківському ринку долар продають за 20,9 грн, а купують – за 20,7 грн.

"Незначні коливання будуть і надалі. Зараз економіка країни дуже слабка, через це попит на американську валюту завищений. Внаслідок попиту більшого ніж пропозиція готівковий курс тримається на рівні 21-22,9 гривень. Таким він буде до кінця місяця", - говорить "Знай" старший дослідник Інституту економічних досліджень Віталій Кравчук.

Матеріал за темою "Вартість долара залежатиме від військових дій на Сході" - експерт

Коли попит впаде на долар на 30-40%, американська валюта подешевшає на 2-3 гривні.

"Проте за умов військового конфлікту навряд чи це станеться. Навпаки, зберігається загроза, що через ймовірне загострення ситуації на Донеччині долар подорожчає", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, минулого тижня обмінники та банки продавали долар на 40 копійок дорожче, ніж сьогодні – за 22,9 грн.