Бійці полку спецпризначення "Дніпро-1" під час проведення спільної спецоперації збили безпілотник російських військових в районі Авдіївки, неподалік від селища Водяне Донецької області.

Про це повідомляє видання Час.ua.

Літальний апарат "Форпост" виявився одним з найдорожчих. Приблизна його вартість становить $ 6 млн.

"Таких на балансі міністерства оборони Російської Федерації було тільки одинадцять. Але після вдалої роботи бійців полку "Дніпро-1" стало на один менше", - повідомляють у "Дніпрі-1".

Читайте також: Фото дня: на Луганщині воюють "Автоботи"

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Форпост" - аналог ізраїльського "Searcher Mk.2", дві одиниці яких у квітні 2009 року були закуплені МО РФ на суму в $ 12 млн.

Рік потому Росія вже мала контракт на складання Searcher II із ізраїльських комплектуючих на Казанському вертолітному заводі, а так званий "Форпост" і наземні станції управління знаходилися на озброєнні загону, сформованого на Камчатській авіабазі у Єлізово.

Зараз збитий безпілотник зберігається в Антитерористичному центрі. З його рештками працюють фахівці в області безпілотних літальних апаратів.

"Серед функціональних особливостей БПЛА - не лише спостереження за позиціями супротивника, але можливість коригування артилерії і ведення обстрілу в режимі реального часу", - ідеться у повідомленні.

Блогери зазначають, що за час проведення АТО це вже другий збитий "Форпост".

"Цікаво, звідки у бравого ополчення новітні російські БПЛА вартістю $ 6 млн. кожен?" - задається питанням zloy-odessit у своєму ЖЖ.