Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявив, що українські комунальники не проводитимуть ремонт перебитого водопроводу в окупованому терористами Луганську.

Про це повідомляє Преса України.

"Щодо поновлення води в окупований Луганськ, то я розпорядився - ніяких ремонтних робіт тут не проводити. Якщо терористи обстрілюють нас з артилерії, забороненої Мінськими угодами, руйнують інфраструктуру і житлові будинки, примушують людей вночі ховатися по підвалах, то нехай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами", - заявив він.

Читайте також: Бойовики обстріляли комунальників з "Води Донбасу"

За його словами, українська офіційна влада готова пустити до місця аварії ремонтні бригади самозваної "ЛНР".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"До цього вода в Луганськ з нашого боку не піде. Я багато разів попереджав ту сторону - Не плюйте в криницю, з якої доведеться пити воду", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, в ніч із 22 на 23 травня, внаслідок потужних обстрілів Станиці Луганської та прилеглих сіл з боку бойовиків із артилерії та мінометів перебили лінії життєзабезпечення.

Внаслідок прямого влучення снаряду пошкодили магістральний водопровід, припинили постачання води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території – Артема та Нижньотепле.

Забезпечення водою міста Луганськ відбувається з контрольованої українською владою території.