Міжнародний валютний фонд зробив свої висновки про подальшу можливість кредитування української економіки. Про це повідомляється в заяві глави місії фонду Миколи Георгієва.

Обов'язковою умовою надання фінансової допомоги є реструктуризація боргів України.

"Влада країни має намір завершити реструктуризацію боргу відповідно до цілей програми. Це стане запорукою забезпечення стійкості держборгу і продовження фінансування програми в повному обсязі. У широкому сенсі фінансова підтримка зусиль, які докладає Україна для проведення реформ, з боку офіційних і приватних інвесторів - це життєво важливий чинник для успіху програми ", - йдеться в заяві.

Одночасно у фонді відзначили значні зрушення в проведенні реформ - особливо враховуючи бойові дії на Сході.

"Влада України рішуче налаштована на виконання програми реформ. Всі критерії ефективності виконання, встановлені на кінець березня, були виконані. І всі структурні маяки, яких необхідно було досягти навесні, в процесі виконання, хоча деякі - із затримкою", - повідомляється в документі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Євросоюз надав Україні 1,8 млрд євро

Нагадаємо, раніше в Міністерстві фінансів заявили про прогрес у переговорах з приватними кредиторами країни про реструктуризацію держборгу.