Заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Михайло Нечепорук пропонує скасувати спецпропуски для в'їзду і виїзду з території, яка підконтрольна терористам "ДНР". Про це він заявив під час інспекції КПП в Кураховому і Георгіївському.

"Основна проблема, яка фактично є причиною величезних черг на контрольних пунктах, - це недосконала система перепусток. Поряд із паперовим варіантом є електронна версія, але без папірця вона не діє", - зазначив він.

Читайте по темі: У зоні АТО величезні черги на лінії розмежування - ОБСЄ

Чиновник запропонує главі адміністрації в Донецькій області Олександру Кіхтенку внести істотні зміни до пропускного режиму, щоб спростити процедуру.

"За нового порядку, який пропонується за умови використання електронної бази, роль перепусток виконуватиме звичайний паспорт громадянина України. Тож потреба в отриманні перепусток відпаде, а разом з нею і величезні черги і корупційна складова, якою встигла обрости ця система за короткий час", - заявив Нечипорук.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що раніше ОБСЄ у своєму звіті повідомила, що в зоні АТО на блок-постах стоять великі черги. Машини не можуть проїхати на територію України, чекають по три години і більше.

Пропускний режим почав діяти в зоні АТО з січня.