Сьогодні в банках і обмінниках долар продають за 22,2 гривень, купують — за 20,9 гривень. Це майже на гривню дорожче, ніж минулого тижня. На міжбанківському ринку американську валюту продають за 21,18 гривень, а купують — за 21,07 гривень.

"Долар дорожчає не так через дисбаланс із попитом і пропозицією на валютному ринку, як через темпи знецінення гривні. Чим більше знецінюється гривня, тим стрімкіше дорожчає долар", - говорить "Знай" Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

Цього місяця він не прогнозує значних коливань курсу.

"Вартість долара коливатиметься в межах 21-22,5 гривень за долар. Проте якщо в економіці зберігатиметься надалі напружена та невизначена ситуація, гривня знецінюватиметься далі. А отже, долар дорожчатиме. Не останнім чинником є війна з Росією. Як тільки вона набиратиме обертів, слабнутиме наша економіка", - прогнозує експерт.

Матеріал за темою НБУ зміцнив гривню на 38 копійок

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, тиждень тому у банках і обмінниках долар продавали за 21,3 гривень, а купували — за 21 гривню.