У нейтральних водах Чорного моря стартували українсько-американські військові навчання, які триватимуть два дні. У них бере участь фрегат "Гетьман Сагайдачний" і американський мінононосець "Росс".

Військові відпрацюють маневрування, транспортування пасажирів і реагування на уявного противника в повітрі. У НАТО підтверджують, що такі заходи сприяють посиленню безпеки у світі.

Нагадаємо, що масштабні військові навчання НАТО "Saber Strike 2015" починалися вчора в країнах Балтії та Польщі. У навчаннях задіють близько 6000 військовослужбовців з 13 країн-членів НАТО та країн-партнерів альянсу.

Читайте по темі: Американські військові зіграли у футбол у Львові

Метою цих міжнародних навчань, організованих силами США в Європі, є розвиток і вдосконалення співпраці союзників у плануванні та проведенні військових операцій, підвищення професіоналізму військовослужбовців та відпрацювання навичок дій.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що 17 травня американські військовослужбовці прибули на Яворівський полігон, де проводитимуть тривалі тренінги для підрозділів Національної гвардії України. Участь у них братимуть 900 нацгвардійців. Американські десантники тренуватимуть бійців із підрозділу "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші частини з різних міст України.