Правоохоронці столиці Сполучених Штатів за ініціативи керівництва місцевого метрополітену почали штрафувати і затримувати чоловіків, які сидять у вагонах із широко розсунутими ногами та займають два місця замість одного.

Про це пише Huffington Post.

Прецедент створили у Брукліні, де поліцейські затримали двох латиноамериканців, яких судили за статтею "сидіння з широко розсунутими ногами і прояв неповаги до інших пасажирів".

Суддя засумнівався у провині, враховуючи, що підозрюваних затримали опівдні. Зазвичай в цей час доби метро Нью-Йорка ніколи не буває заповненим, тому молоді люди навряд чи могли перешкодити іншим пасажирам.

Читайте також: Науковці визначили найкращий час для вечірок, сексу та фітнесу

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проте чоловіки отримали умовне покарання. Якщо протягом певного часу вони не будуть порушувати закон, звинувачення в "неповазі" з них будуть зняті. Подробиці вироку і термін умовного покарання поки не розголошують.

Такий вердикт суду журналісти порталу назвали "перемогою блогерів та феміністок всього світу".

Спочатку увагу до цієї проблеми привернули блогери, які в соціальній мережі Tumblr створили цілу кампанію під назвою "Твої "м'ячики" - не такі великі". Вони почали викладати фотографії людей, які воліють сидіти з широко розсунутими ногами, займаючи вільне місце збоку від себе. Через це інші пасажири змушені стояти.

Тим часом у керівництві метрополітену Нью-Йорка занепокоїлися не лише розкинутими чоловічими ногами, а й пасажирами, які ставлять на сидіння свої рюкзаки і сумки.

"Я переконаний в тому, що ви повинні знімати рюкзаки з-за спини і ставити їх на підлогу, щоб ви нікого не вдарили ними. Нам потрібно сфокусуватися на тому, щоб люди усвідомили: що добре, а що погано. Коли пасажири не розуміють, що заважають іншим, до них потрібно вживати жорстких заходів ", - заявив один із керівників метрополітену Чарльз Мердлер.