У поліції міста Тампере, Фінляндія, на роботу взяли службову кішку на ім'я Ааму, що в перекладі означає "Ранок". Вона буде працювати з дітьми, яким потрібна психологічна підтримка.

Про це повідомляє Ilta-Sanomat.

"Така практика поширена в багатьох країнах. Коли ми будемо розповідати дітям про суворі сторони діяльності поліції, Ааму допоможе їм не перелякатися до смерті", - розповіла представник музею поліції Тампере Марітта Йокініемі.

Читайте також: YouTube опублікував хіт-парад котиків

Норвезька лісова кішка допомагатиме малюкам краще адаптуватися до незвичного для них середовища. Діти зможуть гладити кішку, відволікаючись таким чином від тривожних думок.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Перед тим, як почати роботу, Ааму доведеться пройти курс підготовки, який триватиме рік. Весь цей час кішка буде в супроводі господаря відвідувати музей. У ході цих візитів відвідувачі виставки зможуть гладити кішку і спілкуватися з нею.

"У Ааму є чотири брата, так що їй не звикати працювати в колективі", - жартують представники музею.

Вони сподіваються, що крім допомоги дітям, Ааму охоронятиме експонати виставки від гризунів-шкідників.

Це не перший випадок, коли кішці вдається обійняти серйозну посаду. Раніше повідомлялося, що жителі міста Талкітна на Алясці більше 10 разів обирали кота своїм мером.