Військове формування "Рота охорони" 7 червня у дворі Малиновського районного військкомату Одеси прийняло присягу. Воно єдине у своєму роді в Україні. Бійці будуть підкоряться Збройним силам.

Про це повідомляє "Первий городской".

Рота була створена за ініціативою патріотичних сил Одеси, а Генштаб і Міністерство оборони схвалили цю ідею. Її основними завданнями буде охорона стратегічних об'єктів міста, зокрема, військового, адміністративного, цивільного призначення. Також бійці будуть займатися охороною правопорядку.

"З приходом Михайла Саакашвілі в Одеській області з'явилося нове військове формування з бойовиків Євромайдану - з функціями аналогічними загонам СС у гітлерівській Німеччині", - прокоментував створення "Роти охорони" російський телеканал "Звезда".

Читайте також: На Одеській залізниці стався вибух

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

До реальних бойових і охоронних задач рота буде приступати тільки в разі загрози для мирного життя Одеського регіону. Бійці в інший час будуть проходити практичні та теоретичні тренування. Зброя їм видаватимуть тільки на час виконання безпосередньо бойових або охоронних завдань.

Підпорядковується рота військкомату Малиновського району. Членами цього формування стали добровольці з різних районів області, у тому числі з Іллічівська. Більшість з них це представники одеських патріотичних організацій.

Всього в роті 121 чоловік. Серед них є дві дівчини.