У Харкові зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Відвідувачі одного з кафе міста потрапили до лікарні з діагнозом сальмонельоз.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Держсанепідслужби в Харківській області.

В результаті від отруєння, за повідомленням Держсанепідемслужби, постраждало 7 людей. Серед госпіталізованих є одна дитина віком до 15 років.

Після опитування постраждалих вдалося встановити, що всі вони на початку цього місяці відвідували місцеве кафе "Кристал".

Читайте також: 66 людей отруїлися неякісним майонезом

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Наразі, всі хворі перебувають у лікарня. Медики вже встановили остаточний діагноз. Всі постраждалі отримують необхідне лікування, а стан їх здоров'я має позитивну динаміку.

Фахівці Держсанепідслужби Харківської області, щоб встановити причини та фактори виникнення захворювання, проводять комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Також будуть проведені лабораторні дослідження харчових продуктів та води. Перевірять і працівників кафе.

В приміщенні проведуть остаточну дезінфекцію та встановлять медичне спостереження.