У Мадриді 11 червня відбулася незвична урочиста церемонія. Під час неї ховали письменника Мігеля де Сервантеса Сааведра, який помер 400 років тому.

Про це повідомляє "Газета.Ru".

Письменникові також віддали військові почесті, оскільки він служив в іспанській армії. У церемонії взяла участь мер іспанської столиці Ана Ботелья. Скелети, які могли належати Сервантесу і його дружині Каталіні де Салазар, археологи виявили в березні цього року в монастирі Де лас Трінітаріас.

Спочатку місце поховання Сервантеса було відоме. Однак після реконструкції монастиря в 1673 році його могила була загублена. Пошукові роботи вели близько року.

Читайте також: Невідомий рукопис казкаря Андерсена знайшли у Данії

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обидва скелети погано збереглися. Помер Сервантес в 1616 році. На момент смерті у письменника залишалося тільки шість зубів. За іншими каліцтвами, які Сервантес отримав на військовій службі, вчені змогли визначити, що виявили останки письменника і його дружини.