Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell почав переговори про викуп у СКМ Ріната Ахметова 45% акцій у третього за величиною оператора мобільного зв'язку в Україні "Астеліт" (life :)).

Turkcell зараз контролює мажоритарний пакет в life :) у розмірі 55%, сообщает "Главком".

Телеком-аналітик RBC Capital Markets Cан Діллон називає цей крок Turkcell розумною стратегією, покликаною збільшити ймовірність виконання компанією переходу в 3G. Він оцінює акції Turkcell в "Астеліт" в 393 млн доларів.

У лютому "Астеліт" виграв на аукціоні 3G (UMTS) ліцензію в першому лоті, заплативши найбільшу суму в аукціоні – 3,355 млрд гривень. Компанія вже запустила перші 3G-мережі у Львові, Києві. Частка в life :) може дістатися туркам за операційні борги.

Читайте також: Ахметов закриває бізнес у зоні АТО

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, в 2012 році "Астеліт" і пов'язані з ним структури пережили серію дефолтів за боргами перед банками і "дочкою" турецького холдингу Financell. У підсумку Turkcell, що володіє 55% акцій в life :), отримав в якості застави все майно оператора, включаючи банківські рахунки.

Також повідомлялося, що Turkcell почав переговори про покупку 3G-підрозділу "Укртелекому" - "Трімоб". Очікується, що операція повинна завершитися в третьому кварталі 2015 року.