Легендарний автомобіль капітана Немо "Наутілус" із фільму "Ліга видатних джентльменів" виставлять на торги на британському аукціоні Coys.

Про це повідомляє Gogetnews.

Неподалік від Оксфордського університету, в палаці Бленхейм, розташованому в невеликому містечку Вудсток, відбудеться аукціон "Раритетних автомобілів".

Шикарний автомобіль "Наутілус" був створений з нуля спеціально для зйомок в картині. За основу взяли шасі Land Rover і мотор тієї ж марки Rover V8 об'ємом 4.2 літра.

Читайте також: У труні єпископа знайшли 5-місячний ембріон

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Через дуже низьку посадку у автомобіля встановили ​​гідравлічну систему для підйому і опускання кліренсу.

Корпус машини витканий зі скловолокна. При цьому "Наутілус" має вражаючі розміри - довжину в 6,6 метра і завширшки 2,8 метра.

Вражає уяву обробка екстер'єру та інтер'єру металевими фігурками з акцентом на вікторіанський стиль, всю цю красу розробив художник-постановник Керол Спайер.

Максимальна швидкість "Наутілуса" обмежена на позначці 75 миль на годину (120 км / год).

Передпродажна ціна фантастичного шестіколісника оцінюється сумою від 18 до 25 тисяч фунтів стерлінгів (до 40 тисяч доларів).