Державна компанія "Харківський бронетанковий завод" відновила технологію капітального ремонту танків Т-80.

Про це повідомив директор заводу Віктор Козонак, передає Status Quo.

Технологія відновлення, за словами директора, є тільки на харківському заводі. Він раніше спеціалізувався на капремонті цих бронемашин.

Головною особливістю танка є газотурбінний двигун потужністю 1250 к.с. З його допомогою бронемашина може розвивати швидкість 70 км/год по пересіченій місцевості і може наздогнати будь-яку бронетехніку супротивника. Також директор заводу зазначив, що двигун дуже швидко заводиться.

У цьому місяці, за словами Козонак, відвантажать першу партія Т-80 згідно з договором із замовником. Ці танки готують для зони АТО і їх кількість не розголошується

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: В Тернополі почали виробляти вогнетривку тканину для військових

"Військові вже оглядали танки і чекають їх з великим нетерпінням", - зазначив він.

На танках замінюють старі деталі, які простояли близько 30 років. На заводі встановлять сучасні види динамічного захисту на танки, які захистять машину і екіпаж від критичних пошкоджень кумулятивних снарядів.