Сидячий спосіб життя не є корисним для здоров'я людини. Однак тенденція така, що люди все більше часу проводять сидячи. Від цього страждають м'язи тіла, шия, спина, кровообіг, підвищується ризик розвитку хвороб серця, діабету.

Американський програміст Уейн Яджер розробив унікальне крісло LeanChair щоб уникнути ризиків. З цим кріслом можна займатися улюбленою роботою в одночасно лежачи і стоячи.

Винахідник не є шанувальником стандартних офісних меблів і вважає їх незручними. Працювати стоячи, на його думку, теж важко. Оскільки ногам доводиться тривалий час витримувати 100% навантаження тіла.

Ідея LeanChair полягає в тому, що половина ваги людини переноситься з нижньої частини тіла на спинку, на яку опирається спина користувача. Крісло забезпечує м'яку підтримку тіла з легким нахилом назад, що звільняє ноги користувача від 25% маси.

Читайте також: Науковці створили рукавиці, які "бачать" небезпечні бактерії

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За твердженням розробника, таке положення тіла схоже на те, коли людина відкидається назад в офісному кріслі. Для зручності використання до LeanChair прикріплений спеціальний столик, на якому можна розташувати документи, ноутбук або миша з клавіатурою. Також є підлокітники і похила підставка для ніг.

Ціна LeanChair за попереднім замовленням становить 275 доларів.