На Саут-Стріт-Сіпорт у Нью-йорку щоп'ятниці після заходу сонця стали з'їжджаєтись близько 300 осіб - щоб потанцювати в тиші.

Про це повідомляє Nikmedia.com.ua

"Зі сторони це виглядає як масштабний флешмоб: натовпи людей в світних навушниках погойдуються в такт музиці, причому абсолютно очевидно: у кожного вона своя", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Програміст створив "напівлежаче" крісло

Це явище називають "беззвучна дискотека". На ній грають мінімум три діджея - щоб гість вечірки міг вибрати вподобану хвилю.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Цей модний рух народився на початку 2000-х на фестивалях "Коачелла" і "Боннару", поступово перекочував в бари, потім на весілля і університетські вечірки.

Любителі беззвучних дискотек знаходять безліч причин, чому вони танцюють саме у такий спосіб.

"Я обожнюю клуби, але іноді мені здається, що мої барабанні перетинки одного разу луснуть. Тут я точно не оглухну, а якщо пісня набридне, просто перейду на іншу частоту. Звичайно, з боку це виглядає дивно: ми схожі на спортсменів, які біжать по вулиці і підспівують самі собі. Але мене це анітрохи не бентежить", - розповів Андре Коппейдж, який приїхав в Нью-Йорк з Пенсільванії.

Організатор вечірок у Саут-Стріт-Сіпорт Вільям Петц одного разу витратив весь свій статок на 350 пар навушників з підсвічуванням і, через рік, у нього було вже 6 тисяч пар.

"Сьогодні ми - наймодніші хедлайнери", - розповів автор ідеї у Нью-Йорку.