Відомий російський музикант Борис Гребенщиков, лідер гурту "Акваріум" на своєму виступі в московському парку "Красна Пресня" 25 червня розкритикував висловлювання голови Синодального відділу із взаємодії церкви і суспільства Всеволода Чапліна.

Він у властивій йому манері іронічно відреагував на заяви церковного діяча про те, що скоро в Росії закінчиться мирне і комфортне життя.

"Ми, здається, вступили в нову фазу життя. Наша церква в особі блискучого прес-секретаря патріарха оголосила:" Слава Богу, що скоро буде війна ". Церква оголосила, що страждання підуть на користь народу. По-моєму, вони сказилися. Багато грошей погано діють на мозок", - зазначив співак.

Борис Гребенщиков неодноразово виступав з критикою влади та її дій. Під час анексії Криму він звернувся до російських чиновників із закликом перестати брехати людям, які делегували їм владу. У цьому виступі Гребенщиков знову торкнувся теми народу, який політики використовують у своїх цілях.

"Вони вважають, що мають право говорити і вирішувати за народ, від вашого імені. Вони вважають, що мають право робити вас гарматним м'ясом. Я не думаю, що у них є таке право. Я молюся за те, щоб ніч у них в головах все-таки змінилася світанком", - додав музикант.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Матеріал по темі: Макаревич попросив прибрати "Машину часу" з афіш російського фестивалю

На підтвердження своїх слів Гребенщиков заспівав пісню Віктора Цоя "Без'ядерна війна".

Нагадаємо, що в березні 2014 Борис Гребенщиков розкритикував дії російської влади по відношенню до півострова Крим і закликав вирішувати справи тільки мирним способом. Він активно цікавиться будизмом та східними практиками. У липні відбудеться концерт групи артиста в Києві.